Boven verwachting

Afgelopen woensdag.
De eerste avond van Christianity Explored.
Een cursus over de kernen (de basis) van het christelijk geloof.
Net als de beroemde Alpha Cursus biedt CE oriëntatie, het is een introductie.
Toch zijn er ook verschillen. De twee die het meest in het oog lopen, zijn: CE volgt, bij alles wat de cursist leert, het complete Marcus evangelie (de integrale tekst wordt gelezen), én: CE is meer te zien als een uitroepteken dan een vraagteken!

Toen ik nog bij IFES werkte, heb ik de CE cursus diverse keren gegeven, hij was toen net uit.
Maar afgelopen woensdag, bij de aftrap van de Nederlandstalige CE, zoveel jaar later, was ik toch weer enigszins gespannen.

Kan ik het nog?
Zullen degenen die zich opgegeven hebben, wel komen?
Wat betekent het dat mijn medeteamleider juist vanavond – bij de start – verstek moet laten gaan vanwege een acute diaconale situatie?

In alle opzichten ben ik aangenaam verrast en past het God dank te brengen.
In plaats van de 4 deelnemers die zich tot twee dagen vóór de cursus hadden aangemeld, mochten we een opkomst zien van 9 cursisten (één kon woensdag niet en hoopt de volgende keer aanwezig te zijn, dus we kunnen zelfs op 10 uit komen). Boven verwachting dus!

Ik weet zeker dat er onder de lezers van deze column meer zullen zijn die verrassende dingen hebben meegemaakt. Je dacht er het jouwe van. De voortekenen waren niet al te gunstig. Maar het pakte dusdanig uit dat je de Allerhoogste alleen maar kunt danken en eren.

Hoe het verloop zal zijn van de cursus, weten we niet.
Maar de kunst is om blij te zijn met wat we ontvangen, en de keren dat we ontvangen, ‘Boven Verwachting’, moeten we boven ons bed hangen.

Opdat we het nooit vergeten: God is goed!

Ds. Aart van der Maarl