(02-09-2016) Feestelijke start van het nieuwe seizoen!

Startweekend

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 10 en zondag 11 september is er weer een startweekend georganiseerd! Komt u ook? Het belooft een leuk en goed weekend te worden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! In het kort het programma: u wordt op zaterdag 10 september om 13.00 uur verwacht in Vessem: Wilhelminalaan 25. Het is aan te raden uw eigen stoel mee te nemen. Het zou erg leuk zijn als u allen ook zelfgemaakt gebak meeneemt. Dat kunnen we samen met een kopje thee, koffie of fris benuttigen. U kunt ook een prijs winnen met uw gebak: er zal een jury zijn die beoordeelt wie het lekkerste gebak heeft gemaakt. Daarna hebben we verschillende workshops, een wandeling, wat actieve spelletjes, en als afsluiter een gekostumeerde volleybalwedstrijd, dus vergeet niet uw meeste gekke outfit mee te nemen! Voor de kinderen is er een eigen programma. Daarna gaan we samen eten, en ook dan is er aan de kinderen gedacht. Na het eten willen we nog kort met elkaar samen zingen.

Na zo’n enerverende zaterdagmiddag, willen we op zondag niet al te uitgebreid doen. Wel willen we graag het nieuwe jaarthema een goede en feestelijke start geven. Zoals u in de mededelingen in de dienst van 28 september hebt kunnen horen, zouden we het op prijs stellen als u en jij allemaal een bloem meeneemt. Er staat een grote vaas in de kerk, en daar gaan al die bloemen in. Hiermee drukken we uit: VEELKLEURIG GEMEENTE. Dat is het thema waar we dit jaar mee aan de slag willen als Schootsekerk. We zijn heel verschillend en toch één in Christus. We kunnen dit als een bedreiging zien, maar de Bijbel roept ons juist op om het als een rijkdom en een uitdaging te zien (Rom. 12 en 1 Kor. 12). Deze veelkleurigheid kan in veel scharkeringen naar voren komen. Zo beginnen we het seizoen (aftrap in de dienst van 11 september) met de verschillende gemoedstoestanden die er in het geloofsleven kunnen zijn: je blij voelen, verwonderd, of juist verdrietig, boos, eenzaam. We kunnen ze natuurlijk niet allemaal behandelen, maar u en jij hebben goed gebruik gemaakt van de doos die een tijdje in de hal van de kerk heeft gestaan.

Na de dienst, bij de koffie, kunnen we – voor wie dat willen – nog napraten over de dienst en over het nieuwe jaarthema. En om 16.30 uur is er samen met de NGK en de GKV een jeugddienst in de Jacobuskerk, Orionstraat 7.

We hopen u allen te zien op 10 september!