(14-01-2016) Start cursus Christianity Explored

CE logo

 

 

 

 

 

 

Eén evangelie. Twee dominees. Zeven avonden. Dat is in een notendop de cursus Christianity Explored die op 27 januari van start gaat. In zeven avonden gaan wij, Aart van der Maarl en Daniël Timmerman, het Markus-evangelie bespreken. We doen dit aan de hand van de dvd en het boekje van Christianity Explored.

Christianity Explored
Christianity Explored is een korte cursus die je helpt iets te begrijpen van het christelijk geloof en het leven van Jezus. In zeven bijeenkomsten worden drie vragen besproken die dicht bij het hart van het christelijke geloof komen: Wie is Jezus? Waarom kwam Hij? En wat betekent het om Hem te volgen?
Christianity Explored is een cursus die je de kans geeft om na te denken over de grote vragen van het leven. En om de persoon te leren kennen die het hart is van het christelijke geloof.

Programma
De zeven avonden worden gehouden in het Schootskwartier, Schootsestraat 47, Eindhoven. Elke avond start om 20.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. De planning ziet er als volgt uit:
27 jan            Goed nieuws: Waarom deze cursus?
17 feb            Identiteit: Wie is Jezus?
2 mrt             Zonde: Waarom kwam Jezus?
16 mrt           Het kruis: Waarom stierf Jezus?
6 apr             De opstanding: Waarom stond Jezus op?
20 apr           Genade: Hoe kan God ons aannemen?
11 mei          Kom en sterf: Wat betekent het om Jezus te volgen?

Laagdrempelig
Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen die de boodschap van Jezus aan het ontdekken zijn, of die opnieuw de basis van hun geloof willen verkennen. Er wordt van deelnemers niet verwacht dat zij bidden, zingen of hardop iets voorlezen. Er is wel alle ruimte om vragen te stellen, maar het is ook goed als je alleen wilt luisteren.

Aanmelden en praktische informatie
Je kunt je tot 22 januari opgeven voor de cursus bij Aart van der Maarl of Daniël Timmerman. We vragen van deelnemers een vrijwillige bijdrage voor de kosten van het cursusboekje. Deze bijdrage hoeft voor niemand een belemmering te zijn om mee te doen.
Aart van der Maarl, 040-2963771, avandermaarl@hetnet.nl
Daniël Timmerman, 040-2827728, dtimmerman@xs4all.nl