Lars

Hallo, Ik ben Lars. Ik ben een gewone jongen afkomstig uit Eindhoven en heb geen gelovige opvoeding gehad, ik had vroeger zelfs helemaal niks met het geloof. En toch schrijf ik op dit moment een getuigenis voor de website van de Schootsekerk, het kan raar lopen.

Mijn verhaal begint iets meer dan tweeënhalf jaar geleden, ik was een jongen van achttien jaar en werd verliefd op Robin, gelukkig voor mij was de verliefdheid wederzijds. Ik wist dat Robin naar de kerk ging, en was al snel nieuwsgierig naar het hoe en waarom, en wat gebeurd daar allemaal dan? Al snel ging ik met Robin mee naar de kerk, onze tweede date was bij kerstvriendendienst van de CGK. Alhoewel ik me natuurlijk niet alles meer herinner, weet ik wel dat vanaf dat moment mijn interesse in de kerk en het geloof alleen maar groter werd.

Onder aanmoediging van Robin,en door mijn brandende nieuwsgierigheid ging ik steeds vaker mee naar de kerk. Bij mijn eerste kerstvriendendienst voelde ik me soms wat ongemakkelijk, ooh moet ik nu gaan staan? En moet ik ook mijn ogen dicht doen bij de zegen? Dit gevoel verdween echter snel, vanaf het moment dat ik vaker naar de kerk ging. Er werden steeds meer mensen geïnteresseerd in mij, ik weet nog dat Aart een aantal keer zei dat het goed was om me te zien, en ook bij de jeugdvereniging Adios waar ik later heenging werd ik met open armen ontvangen. Dit gaf mij een prettig gevoel, ik voelde dat ik op de goede weg was.

Adios speelt een belangrijke rol in mijn verhaal, zoals ik al zei ging ik in het begin vooral naar de kerk uit nieuwsgierigheid, de echte geestelijke groei kwam bij Adios. De avonden dat ik met Robin mee naar Adios ging bevielen mij ontzettend, en na lang zeuren van de leiding, jeugdleden en mijn lieve vriendin besloot ik om mee te gaan op het CGK-kamp. Ik was een echte carnaval-ganger, maar besloot het kamp een kans te geven. Mijn eerste echte ’ontmoeting’ met God/ De Heilige Geest vond plaats op dat kamp, waar ik voor het eerst hardop durfde te bidden.

Sindsdien merk ik steeds meer van God, en ben ik gegroeid in mijn geloof. Ik doe op dit moment belijdenis catechese en ga daarnaast ook nog gedoopt worden! Hoewel ik 3 jaar geleden nooit verwacht had dat mijn leven deze kant op zou gaan, ben ik dankbaar. Dankbaar voor Robin, die mij op dit pad heeft gebracht, en dankbaar naar God, die dit pad voor mij heeft uitgestippeld.