Elke week wordt er een kerkdienst gehouden in de Schootsekerk. We zingen er over hoe goed God voor ons is, lezen samen uit de Bijbel en leren in een preek over hoe we meer op Jezus kunnen gaan lijken. Ook bidden we voor elkaar en de wereld om ons heen. Met de zegen gaan we vol goede moed de week weer in.

De kerkdienst wordt gehouden op zondag om 10:00 uur en duurt ongeveer een uur. Hij vindt plaats op de Schootsestraat 47 te Eindhoven. U kunt zich voor de kerkdienst opgeven via het formulier op de website. Ook hebben we een livestream voor gemeenteleden. Daarnaast kan men de kerkdienst ook meeluisteren. Hoe de dienst er precies uitziet, kunt u zien bij de liturgie.

Op dit moment hebben we geen eigen dominee. We zijn op zoek naar een nieuwe dominee en tot die tijd preken er dominees uit heel het land. Het kan ook zijn dat één van de gemeenteleden een preek leest.

Bij bepaalde feestdagen en in de zomervakantie worden er gecombineerde diensten gehouden met de NGK en de GKV in één van onze kerkgebouwen. Kijk voor meer informatie hierover bij de literugie.

Muziek

Onze diensten worden begeleid door een band en het orgel. We zingen uit verschillende liedbundels, zoals Liedboek voor de Kerken, Opwekking (voor kids) en Hemelhoog. Ook liederen van Hillsong en Sela worden gezongen.

Kinderen

Tijdens de diensten is er creche voor baby’s en peuters tot 4 jaar in het Schootskwartier (het bijgebouw achter de kerk). Voor kinderen uit groep 1 t/m 6 van de basisschool is er kindernevendienst. In het begin van de kerkdienst verlaten de kinderen samen de kerkzaal om naar huis eigen ruimte te gaan. Daar leren ze op een eigen, passende manier over God. Aan het einde van de dienst komen de kinderen weer terug naar de kerkzaal.