In onze kerk wordt er ingezameld voor de Voedselbank

De Voedselbank helpt de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om hun klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken zij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen ze er voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van hun klanten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Product van de maand

Om de voedselpakketten te kunnen vullen met voedzame ‘basisproducten’ wordt er iedere maand voor een specifiek product gevraagd. Zie onderstaande afbeelding voor het jaaroverzicht van het Product van de maand.

In het Schootskwartier en achter in ons kerkgebouw staan bakken waar u het product in kunt doen. De vraag is om alleen datgene te geven wat gevraagd wordt. Let er goed op dat het product nog lange tijd houdbaar is (minimaal 4 maanden).
De producten kunnen worden meegenomen tot en met de laatste zondag van de maand.

Klik hier voor meer informatie over de Voedselbank. Alle gevers, in ieder geval, hartelijk dank!