Vrijwilligers uit vele kerken in de regio

Rockmusical ControlRoom wil belangstelling wekken voor Bijbelverhalen

Nog een paar weken repeteren en dan is het zover: de première van rockmusical ControlRoom, een theaterstuk waaraan vele vrijwilligers uit diverse kerken en gemeenten in de regio Eindhoven meewerken. ControlRoom brengt het verhaal van David en Saul in een modern jasje, en wil zo tieners (15+) en volwassenen (weer) in contact brengen met Bijbelverhalen.

Op 10 en 11 februari a.s. wordt de musical uitgevoerd in theater De Schalm in Veldhoven. Hierna is het stuk ook beschikbaar voor opvoeringen tegen kostprijs elders in het land.  Onder de musici, acteurs en zangers zijn zowel amateurs als professionals – en ze werken allemaal belangeloos mee.

Prodigal Son

De musical is bedacht door Erwin Kloosdijk uit Eindhoven en Paul Slagboom uit Veldhoven, die tien jaar geleden al componist was van de succesvolle rockmusical The Prodigal Son. Regie en script zijn in handen van Benjamin Jurg. De stijl van de musical is te omschrijven als een mix van symfonische en progressieve rock.  Op ControlRoom.nu is onder ‘regie en muziek’ een fragment te beluisteren.

Indringend

Zoals hierboven aangegeven, is het script gebaseerd op het oude verhaal van David. Een indringend epos met als bottomline: wil je kost wat kost de controle houden, of durf je los te laten en te vertrouwen dat het goed komt – zelfs beter wordt – als je de touwtjes uit handen geeft? En aan Wie? Deze moderne versie van het verhaal speelt zich af in een media-imperium. De musical geeft geen pasklare antwoorden, maar zet wel aan het denken.

Kaarten zijn te koop bij De Schalm, www.deschalm.com. Meer info: www.controlroom.nu, Facebook (ControlRoom) en Twitter (@_controlroom_).