21 maart 2020, geüpdated op 28 maart 2020

Voorlopig kerkdienst via livestream

De maatregelen omtrent het coronavirus zullen u niet ontgaan zijn. Naar aanleiding van het besluit van onze regering is besloten om tot en met 6 april in elk geval geen kerkdiensten te houden in ons kerkgebouw. In plaats daarvan zal een dienst georganiseerd worden die u kunt bekijken via een livestream.

Klik hier voor de livestream van komende zondagen.

Verzoeken om voorbeden of mededelingen kunnen voor zaterdag 11u gericht worden aan scriba@schootsekerk.nl.

Voor de collecte kunt u een gift overmaken via de GIVT app op uw telefoon of door een bedrag over te maken op de rekening van de diaconie: NL74 RABO 0113 7878 71 t.n.v. Diaconie Chr.Geref. Kerk, Eindhoven.

Hieronder vindt u een overzicht van de collectes tot 6 april:

zo 22-mrt-20 St. Het Passion Evangelisatie
zo 29-mrt-20 Pitstop Zending
zo 5-apr-20 Diaconie Kerkjeugd en Onderwijs

 

De dienst is uiteraard ook te volgen via de kerktelefoon en kerkdienstgemist:  https://kerkdienstgemist.nl/stations/196-Nederlands-Gereformeerde-Kerk-Eindhoven

Voor meer informatie over de dienst via livestream kunt u de brief lezen.

 

18 maart 2020

Dag van nationaal gebed

Vandaag is de dag van nationaal gebed. In deze tijden van crisis mogen we in gebed gaan tot God. Wilt u ook bidden, maar weet u niet zo goed hoe? 24-7 prayer NL heeft een aantal ideeën bedacht over hoe u gebed kunt vormgeven. Bekijk het op: https://www.24-7prayer.nl/gebed/gebedsvormen-corona/

Dag van nationaal gebed

15 maart 2020

Maaltijden woensdagen afgelast

Helaas hebben we i.v.m. het coronavirus moeten besluiten de maaltijden op woensdag tot nader orde stil te leggen.

 

13 maart 2020

Kerkdienst zondag 15 maart 2020 afgelast!

De maatregelen omtrent het coronavirus zullen u niet ontgaan zijn. Naar aanleiding van het besluit van onze regering is besloten om de kerkdienst van zondag 15 maart NIET door te laten gaan. Dit om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te stoppen.
U kunt hier klikken om de hele brief te lezen.

 

8 maart 2020

Biddag

Komende woensdag is het biddag: een christelijke feestdag waarop in heel Nederland kerken en gemeenten samenkomen om samen te bidden. Ook met de Schootsekerk komen we bij elkaar, dit jaar samen met de NGK en de GKV. We vieren het in de Jacobuskerk aan de Orionstraat in Eindhoven.

Biddag is waarschijnlijk ontstaan in de Middeleeuwen. Toen kwamen bij een oorlog of een ramp mensen bij elkaar om met elkaar te bidden: dat heette een bededag. Bij de opkomst van het protestantisme werd een bededag voor de oogst ingericht. In de tijd van de industrialisatie werd dit de biddag voor gewas en arbeid.

Bij biddag herdenken we dat we niet alles zelf kunnen, maar we afhankelijk zijn van God. God helpt ons. Wij zaaien, maar het is God die het zaad laat ontkiemen. Wij werken, maar het is God die ervoor zorgt dat ons werk ook zin heeft.

Van harte welkom!