10460899_564478733588588_970860310441183593_o (1)

Lente Mert
Op zaterdag 28 maart organiseert onze kerk, samen met de GKV en NGK, een Lente Mert. We leren elkaar onderling beter kennen, zowel in de gemeente als in de verschillende kerken. We kunnen op eigen manier ons presenteren naar de mensen om de kerk heen. Stukje missionair werk, diaconaat. We laten zo een christelijk geluid horen aan onze stad Eindhoven. We willen ook de jongeren erbij betrekken en zo aan de stad laten zien wat Eindhoven bouwt betekent. We willen geld inzamelen voor twee doelen waar jongeren van onze gemeenten bij betrokken zijn. Interkerkelijk is dat de Stichting Eindhoven Bouwt met het Oekraïne project (Janoshi) en vanuit de Schootsekerk het project in Nicaragua van de stichting JCLN (Jongerencentrum León Nicaragua). Beide projecten lopen goed en hebben hard geld nodig om het werk verder te realiseren.

We bidden en hopen op Gods Zegen voor deze onderneming en dat we met elkaar zo een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze lichtstad Eindhoven.

 

Samen liederen zingen

Zondag 1 maart om 12.00 uur gaan we met elkaar een aantal mooie liederen zingen in de kerk. Daarbij staat een bepaald soort liederen centraal, namelijk een vijftal Engelse hymnen (onder begeleiding van het orgel) en een viertal andere Engelse juweeltjes (onder begeleiding van de piano). Het zijn liederen die fijn meezingen en ons willen bemoedigen in het geloof. Liederen, hopelijk om blij van te worden en door getroost te worden. U bent van harte uitgenodigd om samen met ons te komen zingen. Ook als je vrienden/buren hebt die een kerkdienst niet zo zien zitten, maar wel van fijn zingen houden, neem ze mee! De volgende liederen gaan we zingen:

1. All things bright and beautiful (ORGEL)
2. Angel voices ever sing (ORGEL)
3. Dear Lord and Father of mankind (ORGEL)
4. Blessed Assurance, Jesus is mine (PIANO)
5. This is holy ground, we’re standing on holy ground (PIANO)
6. Colours of day dawn into the mind (PIANO)
7. A new commandment I give unto you (PIANO)
8. Brother, let me be your servant (ORGEL)
9. Holy, holy, holy, Lord God almaghty (ORGEL + PIANO)

Fam-Gunnar

Ontmoet dominee Pradeep Gunnar op 3 februari 2015
In februari 2015 komt Pradeep Gunnar, de oprichter van stichting Thomas in India, tijdens een doorreis kort op bezoek in Nederland. Hij zou het erg leuk vinden om u te ontmoeten.

U bent daarom van harte uitgenodigd op dinsdagavond 3 februari 2015 vanaf 19.30 uur in het Schootskwartier (zaal achter de Schootsekerk) aan de Schootsestraat 47 in Eindhoven.

Er staat koffie klaar en onder het genot van een kopje koffie verteld Pradeep graag meer over wat hij gedaan heeft in de afgelopen jaren en wat zijn plannen voor de toekomst zijn. Ben jij ook nieuwsgierig loop dan even binnen.

 

Uitnodiging

 

Persbericht opvang vluchtelingen Orangerie
De samenwerkende kerken en het IDOE, het interkerkelijk diaconaal overleg Eindhoven, willen een welkom uitspreken aan de vluchtelingen die worden ondergebracht in de Orangerie in Woensel Noord. Wij begrijpen dat bewoners in de omgeving van de Orangerie zich overvallen voelen door dit besluit en zich weinig in de besluitvorming gekend weten. De mensen die in Nederland komen hebben vreselijke dingen meegemaakt. Denk maar aan: vervolging, marteling, oorlog, volkerenmoord, honger en wat niet meer…… wij kunnen het ons gewoon niet voorstellen. Het zijn mensen die vluchten voor conflicten en geweld in hun eigen land. Als ze vluchten zijn ze vaak hun gezin en hun bezittingen kwijtgeraakt. Ze komen dan hierheen omdat ze nergens anders heen kunnen. Helaas maakt onbekend ook onbemind. Laat dat bij ons niet zo zijn. Als wij het goed begrijpen gaat het niet om illegale immigranten en economische landverhuizers, maar dat wij in Eindhoven mensen verwachten die geen mogelijkheid hebben om in eigen land te leven. Ze zoeken een oplossing voor hun probleem en hebben hulp nodig. De samenwerkende Kerken in Eindhoven willen graag de verwelkomende en helpende hand uitstrekken. We hopen dat die mensen zonder vooroordelen tegemoet getreden worden met een geest van medeleven en barmhartigheid.
We zeggen welkom met een ruim hart en een open geest.

Pastores en voorgangers Eindhovense Kerken.

 

Afgelopen zondag, 12 oktober, zijn we in de 10.00 uur diensten een serie gestart over Openbaring.
Een moeilijk maar ook fascinerend Bijbelboek. De titel van de 6-delige serie is: VAN DE NIEUWE HEMEL & DE NIEUWE AARDE. Het is onmogelijk om in 6 preken het hele boek te behandelen. Daarom is er een leesrooster opgesteld voor ook de doordeweekse dagen. Lees mee en ga in 6 weken tijd door het hele boek Openbaring!

Hier vindt u de leesroosters en handouts.

 

Eerste aankondiging van een verrassend concert
En wel op ons fraaie van Vulpen orgel. Oh, zult u zeggen, dat is toch niet zo bijzonder? Er zijn wel eerdere concerten geweest. Dat is niet zo verrassend. En toch zal het dit keer heel anders zijn. Normaliter wordt een concert geregeld door de orgelcommissie. Nu ook wel, maar dan in samenwerking met de Brabantse Orgelfederatie.
Het concert wordt gegeven door de Boxtelse organist en Bachkenner Kees van Houten. Concertgangers kennen hem nog wel van de uitleg van een aantal composities uit het Orgelbüchlein en de mooie vertolking op ons fraaie van Vulpenorgel.
Dit keer zal Kees van Houten in het eerste gedeelte van de avond een inleiding geven over de cantates waaruit de te spelen orgelstukken vandaan komen en uiteraard laten horen. In de tweede helft van de avond zal Kees de Bachkoralen op het orgel vertolken.
Om u enigszins een idee te geven over welke stukken het gaat, noem ik u de cantate “Wachet auf, ruft uns die Stimme”. De orgelversie hiervan zult u zeker wel eens gehoord hebben. Thema: De “Schübler-Chorales” van Bach.
Voor degene die er meer over wil weten: Kees heeft er onderzoek naar gedaan en dat in een boek vastgelegd.
Iets voor u?
Graag tot ziens op woensdag 8 oktober aanvang 20.00 uur.

 

Vriendendienst
Het Vriendendienst seizoen gaat weer van start, daarom willen wij jullie en u van harte uitnodigen. Elke derde zondag van de maand, behalve in juli en augustus, is er om 17:00 uur een Vriendendienst.
Kom op zondagmiddag 21 september om 17.00 uur naar de Vriendendienst in de Schootsekerk.
Het thema van deze dienst is: GELUK DWING JE ZELF AF!
Dat hoor je regelmatig zeggen. Blijf niet in de slachtofferrol zitten, sta op, ga in je kracht staan, neem verantwoordelijkheid, een ander is niet verantwoordelijk voor jouw geluk! Daar zit iets in. Eigenlijk best wel veel. Anderzijds: er zijn ook mensen die het – om wat voor reden dan ook – zelf niet redden. Hoe verhouden die twee zich? Wat is Jezus’ visie hierop?
Verder willen we u attenderen op de e-maillijst voor de digitale uitnodiging voor de Vriendendienst, zodat u deze gemakkelijk kunt doorsturen naar uw vrienden. Wilt u de uitnodiging voortaan (ook) graag digitaal ontvangen, stuurt u dan een e-mail naar vriendendienst@cgkehv.nl.
Als u één van de komende zondagen de uitnodiging ontvangt in de Schootsekerk of elders, dan betreft dit, in tegenstelling tot eerder, alleen de uitnodiging voor de dienst op 21 september. Deel ze alstublieft uit of hang ze op in de supermarkt, bij je club, je school, etc..

Hopelijk tot de 21 september!

 

7 september was het Startzondag
Het nieuwe seizoen is ingeluid met een fijne gezegende kerkdienst, een gezamenlijke lunch en een heel middagprogramma. Het was een prachtig begin van een nieuw jaar.
Tevens zijn we dit seizoen begonnen met een paar veranderingen. Zo is de naam van de kerk voortaan Schootsekerk, in plaats van Christelijke Gereformeerde Kerk Eindhoven. De gevelplaat met de nieuwe naam is deze Startzondag onthuld.
Ook is deze dag de nieuwe website met het nieuwe logo officieel online gegaan en gepresenteerd aan de gemeente.

Klik hier om de foto’s van Startzondag te bekijken