Crèche

Met een team enthousiaste mensen vangen wij de allerkleinsten (0-3 jr) tijdens de dienst op. Sinds een jaar zijn we als crècheleiding het peuterprogramma van de IBB gaan gebruiken. Het is soms nog even zoeken, maar we zijn er heel enthousiast over. Bijbelverhalen worden op een eenvoudige manier, op rijm, aangeboden. We vertellen de verhalen aan een groepje oudste peuters, maar even apart voorlezen is ook leuk. Met de oudste peuters knutselen we iets: we stempelen sterren, kleien een letter, maken een kleurplaat …

Praktische info:

• Vanaf een kwartier voor de aanvang van de dienst is er leiding aanwezig om uw kind op te vangen.
  • Graag stickers op bekers, flesjes, bakjes, tassen etc.
  • Wilt u na afloop van de dienst eerst uw kind ophalen voor u koffie gaat drinken

Goed Nieuws Club Schootsekerk

Op de Goed Nieuws Club Schootsekerk luisteren we naar verhalen uit de Bijbel, zingen samen, doen spelletjes en we knutselen. Zo vertellen we (buurt) kinderen over de liefde van God. Ben je tussen de 4 en 12 jaar dan ben je van harte welkom en….neem je vriend of vriendinnetje mee! Als u nog kinderen weet, of als er nog kinderen zijn die nieuwsgierig zijn en meer over God en de Heere Jezus willen horen, ze zijn van harte welkom in de bovenzaal van de kerk. Het valt altijd samen met de Vriendendienst van de Schootsekerk.

Basiscatechese

Als voorbereiding op de huiscatechese wordt eens per twee weken basiscatechese gegeven. De basiscatechese is bestemd voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste klas van het voortgezet onderwijs.

Huiscatechese

Voor jongeren van 13 en 14 jaar is er de huiscatechese. Eens in de twee weken komen ze in huiselijke kring bij elkaar om samen met de “gastouders” te spreken over de verschillende aspecten van het geloof.

Rock Solid (11-13 jaar)

Rock Solid laat tieners op een leuke en gezellige manier het christelijk geloof ontdekken. De thema’s die behandeld worden sluiten aan bij de belevingswereld van de tieners, denk daarbij aan identiteit, vriendschap en muziek. De thema’s worden op een leuke en gezellige manier behandeld, waardoor er ook de ruimte is om niet-gelovige vrienden mee te nemen naar deze avonden.

Solid Friends (13-15 jaar)

Solid Friends gaat net een stapje verder dan Rock Solid, waardoor de thema’s beter aansluiten bij de iets oudere tieners. Hier worden namelijk ook naast een thema als identiteit, ook gesproken over ouders en emoties. Ook tijdens deze avonden staat het christelijk geloof centraal en gaat het om een fijn en gezellig samenzijn. Dus niet-gelovige vrienden zijn van harte welkom.

LEF (15-18)

Vriendschap, gezelligheid en  goede gesprekken, dat is LEF. Het programma daagt je uit om na te denken over het volgen van Jezus. Neem gerust je vrienden mee voor deze avonden op vrijdag.

*  *  *

Wil jij graag helpen? Mannen en vrouwen, wij kunnen iedereen gebruiken! Neem contact op met een van de jeugdouderlingen, Rob of Deon, en wij helpen jou graag met meer info en de juiste contactpersonen.